fmlaursen.dk/Torsten/DinIP

Offentlig IP

Når du går på internettet vil din forespørgsel ligeledes præsentere sig med den offentlige IP-adresse. Det vil sige, at dersom din maskine er direkte opkoblet til internettet da vil din offentlige IP-adresse være det samme som din maskines IP adresse. Går du derimod igennem en eller anden form for Router, da vil det være din Routers. Alt dette kan være noget vanskeligt at forstå, men det du bør vide er, at du på denne måde er identificerbar, og det er den IP-adresse der sendes med din forespørgsel der gemmes i diverse logfiler. Din aktivitet på internettet kan derfor spores tilbage lige så lang tid der er logfiler tilgængelige. Lovgivning kan være forskellig fra land til land, men du kan være sikker på at din færden er registreret en 2-3 måneder tilbage i tiden. Velkommen til overvågningssamfundet.

Her vil du kunne se din offentlige IP-adresse.

100.24.115.215


Browserinformationer:

Hvis der er noget der kan give en programmør søvnløse nætter er det at skulle lave kode der kan fungere problemfrit på samtlige internet browsere der findes. Alle har nemlig deres små specielle features som gør, at hvad der virker på den ene bestemt ikke virker på den anden. Formattering kan se vidt forskellig ud afhængig af hvilken browser der benyttes. For at kunne gøre noget ved dette benytter mange programmører lidt værktøjer til at se hvilken browser du bruger. Det er nemlig sådanne informationer som din brower sender med når du tilgår en side ude på det store vilde internet. Her er så de informationer som du sender med din browser:


CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)


Sprogvarianter

Din maskine meddeler massevis af skøre informationer til web-serverne. En af disse er dine "Regional Settings". Dette kan programmøren bruge til at finde det sprog som internet siden skal vises på, dersom der er flere valgmuligheder. Se her hvad din maskine fortæller omverdenen.


en-US,en;q=0.5